slidequality
Download

Nasıl Yardımcı Oluruz?

Konfor, fiyat ve güven ilişkisi içinde optimal denge ile kaliteli projeler geliştiriyoruz

Services

ISO KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Verdiğimiz hizmetler arasında ISO Kalite Yönetim Sistemleri, TSE ve CE Belgeleri, Marka ve Patent Vekillik Hizmetleri, Hazır Beton ve Yapı Malzemeleri Belgelendirme, Yatırım Teşvik Belgelendirme hizmetleri bulunmaktadır. Sürekli İyileştirme; Yönetim sistemimizi sürekli geliştirmek üzere iyileştirme fırsatlarını en etkili şekilde değerlendirmek ve sürekli iyileştirmeyi sürdürülebilir tutmaktır. Müşterilerimize ait bilgilerin kati bir şekilde gizliliğini sağlamak ve sorumluluğunu gerçekleştirdiğimiz, denetim ve belgelendirme faaliyetlerinden ve aldığımız tüm kararlardan sorumlu olduğumuzun daima bilincindeyiz.

EN ÇOK SORULANLAR

Service
01.
ISO 9001 Nedir?
02.
ISO 14001 Nedir?
03.
ISO 22000 Nedir?
04.
ISO 27001 Nedir?
05.
ISO 18001 NEdir?
06.
ISO 10002 Nedir?

Yasal ve diğer şartlara uyum sürecinde yasal şartlara ve uymakla yükümlü olduğumuz TS EN ISO/IEC 17021 ve TS EN ISO/IEC 17065 standartlarının şartlarına bağlı kalmak ve bu şartlara uygun olarak yönetim sistemimizi sürekli geliştirmek daima bizi ayrı kılan en büyük özelliğimizdir.

Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı ISO 9001 belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir.

Çevre Yönetim Sistemi Standardı ve ilgili standartlar serisi, hazırlanışı itibarı ile tüm ülkelerde yürürlükte olan çevre yasaları ve uygulamaya yönelik yönetmelikler ile uyumlu bir yapıda olduğundan, uygulamalar genel olarak mevzuat şartlarının getirdiği yükümlülüklerin karşılanması ile paralellik gösterir ve uygulamaların bir sistem dahilinde gerçekleştirilmesi için zemin oluşturur.

Uluslararası Standart Örgütü (ISO) tarafından 01 Eylül 2005 tarihinde yayınlanan ISO 22000:2005 standardı, “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” olarak yayınlanmış ilk uluslararası standarttır. Bu standart Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO)’nün ISO/TC 34. teknik komite tarafından, bütün dünyadaki dernekler ve gıda uzmanlarının da bir araya gelmesiyle geliştirilerek, yayınlanmıştır. ISO 22000:2005 gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlayan, gıdaya yönelik tüm süreçlerin analizine imkân veren ve risklerin yönetimini sağlayan uluslararası bir standarttır.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir.

OHSAS 18001 (iş sağlığı ve güvenliği) belgesi Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. Ülkemizde OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi faaliyetleri kişisel koruyucuların kullanımını çağrıştırmakta ve geleneksel olarak ayrıca yapılması gereken iş olarak algılanmaktadır.

Müşteri memnuniyetini, müşterilerin beklentileri karşılığında mal ve hizmetten sağladığı fayda olarak tanımlayabiliriz. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi şirketin potansiyel müşterileri ile daha karlı ve uzun dönemli ilişkiler kurulması ve bu ilişkileri geliştirmesini sağlayan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu standart, öncelikle geri bildirime (şikâyetler dahil) açık olan müşteri odaklı bir ortamın oluşturulması, alınan her bir şikâyetin çözüme ulaştırılması ve müşteri hizmetinin iyileştirilmesi ile ilgili yönetim taahhütlerinin yerine getirilmesini öngörmektedir.

Ülkemizde “CE İşaretine tabi olmayan” Yapı Malzemelerinin piyasaya arzında zorunlu olan bir belgedir. Yapı Malzemelerinin, ulusal teknik şartnamelere uygun olarak üretildiğinin, uygunluk teyit sistemlerinden ilgili olanına göre değerlendirilerek, ilgili yönetmeliğin bütün hükümlerini karşıladığını ifade etmek üzere malzemeye, malzemeye iliştirilecek etiket üzerine, ambalaja veya ilgili ticari dokümanlara iliştirilerek kullanılır. Ürünün G İşareti ile beyan edilecek performans değerleri, tabi olduğu ulusal standarda (veya standardın bulunmaması durumunda ise bir ulusal teknik onaya) göre uygunluğu değerlendirilerek teyit edilir. 

Taş Kırma ve Eleme Tesisleri ürettikleri Agregalar için en çok kullanılan Ts 706 en 12620 Beton Agregaları ve TS 13043 Yol Agregaları kapsamında CE Belgelendirmesi zorunludur. Yapı Malzemelerinin CE Belgelendirmesi için yapılacak altyapı, sistem, dokümantasyon, testler ve kalite kayıtları bazında gerekli hazırlıkların tamamlanmasını takiben işletmede gerçekleştirilecek üretim kontrol sistemi ve numune denetimlerinin Bakanlık onaylı, TÜRKAK tan akredite belgelendirme kuruluşları tarafından yapılması şarttır.

Türk standartları Kapsamında Belgelendirilmesi yapılması gereken Yapı Malzemelerine tabi geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir. Beton parke taşları ve dekoratif taşlar asfalt ve kaplama malzemelerinden oldukça uzun ömürlüdür. Bu sayede malzemenin ömrüne ve görüntüsüne en çok zarar veren tuzlar ve kimyasal maddelerin zararlı etkileri en aza inmektedir. Şekil ve renk seçenekleri ile estetik yönünden diğer alternatif kaplama malzemelerine oranla üstünlük sağlamaktadır. Uzun yıllar dünya geneli ülkelerinde yaygın olarak kullanılan beton parke taşları son dönemde ülkemizde en çok tercih edilen yer döşemesi ekipmanı olarak inşaat sektöründe yer almaktadır.

CE İşareti, Avrupa Birliği’nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan bir kısım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünlerle ilgili olup, ürünlerin AB’nin ilgili direktiflerindeki temel gereklere uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir Birlik işaretidir. Ürün üzerinde “CE” veya buna paralel olarak geliştirilen “G” işaretinin mevcut olmasının o ürünün yapının herhangi bir bileşeninde doğrudan kullanılabileceği anlamına gelmez. 

1 Ocak 2007 tarihinde 89/16/EEC Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında tüm firmaların ürünü piyasaya arz etmesi için zorunlu belgeler arasına girdi. Ülkemizin tüm mermer üreten şirketleri, buna blok mermeri kesen ve şekillendiren kuruluşlar da dahil oluyor. Bu yönetmelikle birlikte ilgili standartlar çerçevesinde, ürettiği ve ticaretini yaptığı mermerlere CE işaretlemesi uygulamasını uygulamakla yükümlü hale geldi. Ürettiğiniz mermer ürünlere belgelendirme işaretlemesi alabilmeniz için öncelikle kuruluşunuzun ürünlerine birtakım testler uygulanıyor, ürettiğiniz mermerlerin özellikleri tanımlanarak firma beyanları elde ediliyor. 

Betonda kalite standartları ve ortak dünya ilkelerine uyularak üretim yapıldığını gösterir. Bu sayede üretilen ürünler hem dayanıklı hem de kaliteli ürünlerdir. Bu ürünler tüm Avrupa ülkelerinde satılır. Bu ürünlerin dünya pazarında yeri çok büyüktür. Ce belgesi bir kalite kanıtı niteliğinde belgedir. Bu belgenin varlığı üretici firmanın üretim şartları içerisinde ne kadar hassas ve dikkatli davrandığının bir göstergesidir. Bu CE Belgesi temel bir belgedir. Aynı zamanda bu belge açıklayıcı bir belgedir. Eğer ki firmalar bu ortak standartlardan faydalanmazsa müşteri potansiyelleri ve memnuniyetleri çok azalır. 

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi, TSE Standardı bulunan konularda, firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili Türk Standartlarına uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı veren, firma adına düzenlenen ve üzerlerinde TSE markası kullanılacak malların ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten, geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir. TSE Belgesinin Yararları ise Maliyette düşüş- ticarette artış, Pazara ulaşmada kolaylık, Pazarda hız, Tüketici nezdinde güven, Güvenli ürünün garantisi, Kamu ve özel sektör ihalelerinde avantajı sağlamaktadır. 

Hizmet üreten sektörlerde, işyerleri, kurum veya kuruluşların verdiği hizmetlerin yeterliliğinin, ilgili Türk Standardına ve/veya Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan kriterlere uygunluğunu gösteren ve akta edilen sözleşme ile kullanılabilen geçerliliği 1 yıl olan belgedir. Bu belge tüketiciye verilecek hizmetlerin ve çeşitli işyerlerinin mevzuata uygunluğunu, imkân ve kabiliyetlerinin yeterliliğini gösterir. Bazı sektörlerde hizmet veren kuruluşlar için ihale şartlarından birisi yerine getirilmiş olur. İşyerlerinde bulunan tüm teçhizat sigorta kapsamına alınır, Müşterinin servis hizmeti için bıraktığı tüm cihazlar sigorta kapsamındadır. Belgede yazılı hizmet için belgeli kuruluşun alt yapısının tam olduğunu garanti eder.

Türk Standartları bulunmayan konularda İmalata Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili uluslararası standartlar, benzeri Türk Standartları, diğer ülkelerin milli standartları, teknik literatür esas alınarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından kabul edilen Kalite Faktör ve Değerlerine uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSEK Markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSEK Markası kullanılacak ürünlerin ticari Markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir.