slidegayr
Download

Nasıl Yardımcı Oluruz?

Konfor, fiyat ve güven ilişkisi içinde optimal denge ile kaliteli projeler geliştiriyoruz

Services

GAYRİMENKUL VE TAŞINMAZ DEĞERLEME DANIİMANLIĞI

Türkiye genelinde 300 civarında çözüm ortaklığı bağlantısıyla nitelikli gayrimenkul ve taşınmaz değerleme hizmeti sunuyoruz. Nexus Loop, tüm menkul ve gayrimenkul türlerinde yüksek tecrübeye sahip lisans mezunu değerleme uzman yardımcıları ve 5-10 yıl değerleme uzmanlığı deneyimine sahip SPK Lisanslı uzman kadrosu ile hizmet veriyor. Bünyemizde yer alan denetim uzmanlarımız da her faaliyet alanına özel uygulamalarını ve teknik çalışmalarını uyumlu bir şekilde devam ettiriyor. Proje bazlı oluşturulan takımlarımız ve odaklanmış̧ hizmet anlayışı ile üst düzey hizmet standartlarına sahibiz. Profesyonel insan kaynakları ekibimiz, güncel bölge taramaları ve seçilmiş̧ katılımlar ile şirket portföyünü her zaman gelişime açık ve dinamik tutuyor.

FAALİYET ALANLARI

Service
01.
GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ
02.
OFİS DEĞERLEMESİ
03.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ (AVM) DEĞERLEMESİ
04.
ARSA VE ARAZİ DEĞERLEMESİ
05.
OTEL VE TURİSTİK TESİS DEĞERLEMESİ
06.
FABRİKA VE SANAYİ TESİS DEĞERLEMESİ
07.
TERSANE VE LİMAN DEĞERLEMESİ
08.
DEPO VE ANTREPO DEĞERLEMESİ
09.
MAKİNE TESİS VE GEMİ DEĞERLEMESİ
10.
ENERJİ SANTRALİ DEĞERLEMESİ

Değerlemesini Yaptığımız Haklar ve Gayrimenkuller Arazi ve arsa, Konut amaçlı taşınmazlar (daire, villa, müstakil ev, bina, bağ evi vb.), oİşyeri amaçlı taşınmazlar (büro, ofis, dükkân, mağaza vb.), Üretim amaçlı taşınmazlar (atölye, imalathane, fabrika, depo-antrepo vb.), Yönetim ve satışa yönelik taşınmazlar (plaza ve iş merkezleri, alışveriş ve ticaret merkezleri, marketler vb.), Kültür ve eğlence amaçlı taşınmazlar (tiyatro, sinema, spor ve eğlence merkezleri vb.), Konaklama amaçlı taşınmazlar (otel, motel, apart otel, tatil köyü, pansiyon vb.), Lojistik amaçlı taşınmazlar (akaryakıt istasyonu, liman, havaalanı, terminal, soğuk hava depoları vb.), Özel projeler (yeraltı depoları, ticari kullanımlı çiftlikler, silolar, yatırım projeleri, fizibilite raporları), Makine ve teçhizat (üretim ve ticari amaçlı her tür makine ve teçhizat), Yatırım proje danışmanlığı (fizibilite raporları, pazar araştırma ve geliştirme raporları). Nexus Loop, bu konularla ilgili her türlü değerleme raporlarının hazırlanması, kira bedeli tespit çalışması, yerinde değerlendirme ve proje geliştirme hizmetlerini vermektedir.

Bir taşınmazın, taşınmaz projesinin ya da taşınmaza bağlı hak ve faydaların, değerleme anındaki olası değerinin (piyasa değeri, kira değeri, kullanım değeri, faal işletme değeri, yatırım değeri, vergi değeri) bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere ve verilere dayanarak belirlenmesine Gayrimenkul Değerlemesi denir. Bu noktada temel hedef, herhangi bir kısıtlayıcı etki ve baskı olmaksızın, müşterinin tam olarak bilgilendirildiği bir ortamda, gayrimenkul üzerindeki hakların makul bir süre pazarda kalmak koşuluyla satılabileceği en yüksek satış veya kira değerinin tespit çalışmasıdır. Gayrimenkul Değerleme Çeşitleri:  İmarlı veya İmarsız Arsalar (Arsa, Bağ, Bahçe, Tarla, Tarım Alanı vb.…) Konutlar ve İş Yerleri (Daire, Müstakil Bina, Köşk, Yalı, Dükkân, Büro, Ofis vb.…) Ticari Amaçlı Yapılar (İş Yerleri, Plaza, Alışveriş Merkezleri vb.…) Sanayi Nitelikteki Gayrimenkuller (Her Nitelikte Fabrika, Üretim Tesisleri, Atölye, Depo, Hangar, İmalathane) Enerji ve Akaryakıt Tesisleri (Benzin İstasyonu, Rafineri, Akaryakıt Depolama Tesisleri, Elektrik Santralleri vb.…) Hizmet Amaçlı Kullanılan Gayrimenkuller (Hastane, Poliklinik, Okul, Yurtlar, Otopark, Spor Tesisleri) Turizm Amaçlı Kullanılan Gayrimenkuller (Otel, Motel, Pansiyon, Tatil Köyü, Konaklama Tesisleri) Marina, Tersane ve Limanlar Toplu Konut Değerlemeleri Lojistik Kullanımlı Yapılar Eğlence Tesisleri ve Temalı Parklar Otoyol Dinlenme Tesisleri Özel Amaçlı Mülkler

Herhangi bir ticari gayrimenkul satın almadan önce, yatırımcının mülkün gerçek değerinin ne olduğunu bilmek istemesi kaçınılmazdır. Satıcının talep ettiği fiyatın optimum değer olup olmadığını anlayabilmek için, yatırımcının çeşitli verilere ihtiyacı vardır. Ancak, ticari mülk değerlemesi kolayca formüle edilemeyen bir süreç olup, değerlemeyi yapan kişilerin varsayımlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ofis değerlemesi, göz önüne alınacak parametrelerin çeşitlenmesi sebebiyle karmaşık bir süreçtir. Bu alanda en çok kabul gören yaklaşım, indirgenmiş nakit akışıdır. İyi bir piyasa bilgisine ve gayrimenkul deneyimine sahip olmak oldukça büyük önem arz eder. Bizler, beş ila on yıl arasında nakit akışı öngörüsü olarak da değerlendirebileceğimiz bu yöntemin yanı sıra, alıcının ihtiyaçları ve gündemdeki diğer etkenleri de raporlara yansıtıyor; bizleri gerçek değere ulaştıracak yol haritasını oluşturuyoruz. SPK Lisanslı yetkin değerleme uzmanlarımız, tecrübelerinin yanı sıra, yerel ve uluslararası değerleme standartlarını birleştiren değerleme yöntemi sayesinde, ticari mülkleriniz için en doğru raporları size sunmayı hedefliyor.

Alışveriş merkezlerinin piyasa değerini belirlemek için kullanılan ana faktör, toplam kira gelirinden, toplam işletme giderlerinin çıkarıldığında elde edilen; yani net faaliyet geliri miktarıdır. AVM değerlemesinde ana kiracılarının marka değeri, AVM’nin doluluk oranları, otoparkı, şehir merkezine yakınlığı, binanın yaşı ve borçları gibi birçok değişken göz önünde bulundurularak incelenir. Marka Kurumsal olarak AVM’nin ana kiracılarının marka değerini analiz ediyor; iyi bir mağaza kombinasyonu sağlanıp sağlanamadığını kontrol ediyoruz. AVM’nin gelecek yıllardaki tahmini değeri gibi birçok değişkeni birlikte ele alıyoruz. Elbette binanın yaşı, kalitesi, emlak vergileri, borçları gibi daha birçok parametreyi de göz önünde bulundurarak sizlere raporlar sunuyor; en doğru seçimi yapmanız için çalışıyoruz.

Öncelikle arsa yerinde incelenerek öncelikle imar durumu, konumu ile kadastro karşılaştırılması yapılır. Arsanın şehir merkezine uzaklığı, çevre yapılaşması, yoğunluk durumu, caddeye göre konumu, cephe uzunlukları, parselin şekli, parselin eğimi, yapılaşmaya uygun olup olmadığı, alt yapı olanakları, imar durum bilgisi araştırılarak detaylı bir rapor hazırlanır. Bu tip değerleme çalışmalarında arazinin bulunduğu yakın ve uzak çevrenin ekonomisi, kalkınma eğilimi, nüfus yapısı ve hatta siyasi yapısı önemlidir. Raporlarımızda bunların yan sıra, arazinin toprak verimliliği ve doğal varlıklarının (ağaç, dere vs.) değeri de hesaba katılır; arsaların en iyi ve verimli kullanımına ilişkin öneriler de müşteriye sunulur.

Otel ve Turizm Tesisleri Departmanı tarafından hazırlanan, uluslararası kriterlere uygun ve kapsamlı otel değerleme raporları, yurt içi ve yurt dışı merkezli ticaret bankaları ve yatırım bankaları tarafından itibar görmektedir. Otel veya turistik tesislerin net getirisi ve götürülerinin yanı sıra, gelecekteki şartlara göre değişkenlik gösterilebilecek olası giderleri de ele alınmaktadır. Bu tür tesislerde, zaman geçtikçe yapılarda ortaya çıkan değer kaybının doğru bir şekilde ölçülmesi giderek zorlaşır. Binaların ihtiyacı olan bakımlar, ekipmanlar ve demirbaşlar gibi parametreler sonucu etkilemektedir. Otel ve tesis değerleme alanında çalışan personelimiz ve danışmanlarımız, uluslararası raporlama standartları konusunda yetkin ve piyasa tecrübesine sahip takım arkadaşlarından oluşmaktadır.

Fabrika değerleme hizmeti, fabrika binalarının ve fabrika yapısını destekleyen tüm üretimlerin değerlemesini kapsar. Fabrika değerlemesi hizmetinin yanı sıra, sadece “makine parkı değerleme” hizmeti de vermekteyiz. Tüm üretim hatları, makine ve araçları haricinde, fabrika yapılarının ve araziyi çevreleyen duvarlardan, çevre düzenlemesine uzanan ek imalatların değerleme hizmeti de bünyemizde verilmektedir. Raporlarımız mahkemeler, hakem heyetleri, bankalar, sigorta şirketleri, özel ve kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre düzenlenmektedir.

Marka Kurumsal olarak, liman ve marina yetkililerine, sahiplerine ve gemi inşa, onarım tersanelerine gerçek değeri yansıtan raporlar hazırlamaktayız. Değerlemenin yürütüldüğü senaryonun tam olarak tanımlanması, tersane ve liman değerlemelerinde oldukça büyük önem arz etmektedir. Tersane ve liman değerlemesi, uzmanlık gerektiren bir alandır. Bu alanda birçok proje yürütmüş deneyimli SPK Lisanslı uzmanlarımız, deneyimli gemi inşa mühendisleriyle iş birliği içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Şirket politikası olarak, klasik raporlamanın ötesinde, olası eksik sigortalardan kaynaklanan maddi hasarlara ilişkin bilgilendirme ve maddi hasar poliçelerindeki koşulları iyileştirmeleri yönünde önerilerimiz ile de müşterinin her anlamda yanında yer almaktayız.

Günümüzde yüksek kaliteli depolama, ticaretin önemli bir ayağıdır. Depo ve antrepo değerlemelerinde yerinde incelemeler yapılarak: fiziki yapısının yönetmeliklere uygun şartlarda olup olmadığı, soğutma ekipmanı bulunması, yük platformları, paletlerin durumu, enerji sistemi, güvenlik, park yeri, ulaşım kolaylığı gibi unsurlar ele alınır. Bir depo veya antrepo değerlendirilirken onarım maliyetleri ve tasfiye değerini dikkate almak, kiralama için şimdiki ve gelecekteki değerini hesaba katmak gerekmektedir.

Makine, tesis ve gemi değerleme hizmetleri, çok geniş bir alan olduğundan bu tarz faaliyetler, ayrı bir departman tarafından yürütülmektedir. 30 yıllık mesleki tecrübesine sahip Makine Değerleme Departmanı yetkin ve kadrolu dört makine değerleme uzmanı bünyemizde faaliyet göstermektedir. Ayrıca, gemi değerleme hizmeti için konusunda uzman kaptanlardan danışmanlık hizmeti alınmaktadır. a) Makine ve Ekipman Değerlemesi Farklı iş kollarında faaliyet gösteren tesislerin veya işletmelerin bünyesinde yer alan, makine, teçhizat, taşıt, yardımcı araç ve gereçlerin, işletme bütününde veya ayrı olarak güncel değerinin belirlendiği bir değerleme hizmetidir. Bu kapsamda, tüm ülke genelinde uygun maliyetle ve kısa sürede değerleme raporları hazırlanabilmektedir. Makine Parkı ve Ekipman Değerleme Alanında Sunduğumuz Hizmetler: Makine ve ekipman (teçhizat) değerlemesi (maddi duran varlıklar/sabit kıymetler)  Tesis Değerlemesi (gayrimenkulün yanı sıra makine, teçhizat ve ekipmanların değer tespiti)  Taşıt, tarım araçları ve iş makinesi değer tespiti (her türlü iş makineleri, binek araç, otobüs, çekici, kamyon, kamyonet, traktör, hasat makineleri, tarım makineleri, demiryolu araçları, tren, vagon, hafif raylı araçlar ve metro araçları)  UFRS/TFRS kapsamında “gerçeğe uygun değer” raporları Duran varlık değerlemesi Hurda değer tespiti Tasfiye değer tespiti Gemi değerlemesi; yük gemileri (kuru yük-sıvı yük tankeri, gaz-LPG tankeri), yolcu gemisi, yat, balıkçı motoru vb.  Sat ve geri kirala kapsamında değerleme Hammadde, mamul değer tespiti Makine kira değer tespiti Proforma kontrol/fatura analizi Makine muayenesi Danışmanlık  Makine Değerlemesi Yapılabilecek Alanlar: Her türlü fabrika ve imalathaneler Demir çelik üretim tesisleri Haddehane tesisleri Çimento üretim, depolama tesisleri ve beton santralleri Enerji santralleri (Rüzgâr Enerjisi Santralleri (RES), Hidroelektrik Santralleri (HES), Güneş Enerjisi Santralleri (GES), Jeotermal Enerji Santralleri (JES), Doğalgaz Çevrim Santralleri, Biyogaz Enerji Tesisleri) Liman ve tersaneler Arıtma tesisleri Akaryakıt istasyonları Akaryakıt depolama ve dolum tesisleri Su dolum ve paketleme tesisleri Sağlık tesisleri (hastaneler, laboratuvarlar, poliklinikler vb.) Turizm tesisleri (oteller, pansiyon, günübirlik turizm tesisleri, eğlence ve oyun tesisleri) Balık üretim tesisleri (balık çiftlikleri) Tavuk üretim çiftlikleri ve kesimhaneler PVC, polietilen, plastik üretim tesisi Tekstil, iplik üretim, kumaş üretim tesisleri Seramik üretim tesisleri Mermer ocak ve işleme tesisleri Alkol, kolonya vb. üretim tesisleri Büyükbaş, küçükbaş hayvan çiftlikleri ve mezbahalar Donmuş ve donmamış gıda işleme tesisleri Süt sağım, depolama, süt ürünleri üretim tesisleri Baharat ve kuruyemiş işleme tesisleri AVM’ler Jant üretim tesisleri (çelik, alüminyum) Zeytinyağı, bitkisel yağ üretim tesisleri Quartz taş üretim tesisleri Lojistik tesisleri Marketler İlaç üretim tesisleri Un üretim tesisleri Meyve işleme ve meyve suyu işleme tesisleri Taşıtlar, tarım araçları ve iş makineleri (her türlü iş makineleri, binek araçlar, otobüsler, çekiciler, kamyonlar vb.) Demiryolu araçları (trenler, lokomotifler, vagonlar, hafif raylı araçlar, metro araçları, demiryolu tamir, bakım ve servis araçları) İş makineleri (dozerler, greyderler, kepçeler, vinçler, silindirler, asfalt makineleri, fork-liftler, liftler, istif makineleri, traktör, hasat makineleri, tarım makineleri vb.) Gemi, yat, tekne (motor yatlar, yolcu tekneleri, yelkenli yatlar, guletler, balıkçı tekneleri, kuru yük gemileri, konteyner gemileri, sıvı yük tankerleri, kimyasal tankerler, ham petrol tankerleri, gaz/LPG-LNG tankerleri, yolcu gemileri vb.)  b) Tesis Değerlemesi Belirlenen değerleme ihtiyacı ve amacı doğrultusunda, tesislerin gayrimenkullerini (arsa, yapı, bina, fabrika, imalathane vb.) makine ve ekipmanıyla birlikte ele alır ve değerleme raporları hazırlar. Tesis kapsamında değerlemesi istenen gayrimenkuller, uluslararası standartlara uygun değer kavramları ve değerleme yaklaşımları kullanılarak tekil veya tüm tesis olarak raporlanırlar. Bu kapsamda yapılacak çalışmalarda, gerektiğinde gayrimenkul değerleme departmanına bağlı bölge birimlerinden destek sağlanmaktadır. En doğru değer için, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. UFRS, dünyada birçok ülkede kabul görmüş finansal raporlama sistemi olduğundan, küreselleşen dünya ekonomisinde şirketlerin küresel derecede karşılaştırılabilir, şeffaf ve anlaşılır olmasını sağlamak için gerekli standartları belirler. c) Gemi Değerlemesi Deniz, göl ve akarsular üzerinde yüzen tesisler, gayrimenkul kapsamında değerlendirilmektedir. Her türden gemi, yat ve araştırma gemilerinin yanı sıra petrol ve gaz platformları gibi yüzen varlıklar; ağırlıkları, kapasiteleri, bandıraları ve maliyetleri baz alınarak değerlendirilir.  Değerleme konusunda profesyonel SPK Lisanslı makine mühendislerimiz, ihtiyaç anında anlaşmalı kaptan ve gemi inşa mühendisi danışmanlarımız ile gemi değerlemesi çalışmalarını yürütmektedirler. Her konuda olduğu gibi, tüm raporlarımız uluslararası standartlarda teslim edilmektedir.   Gemi Değerlemelerinin Kapsamı Tekneler (Römorkörler, Motor Yatlar, Yolcu Tekneleri, Yelkenliler, Guletler, Balıkçı Tekneleri vb.) Gemiler (Kuru Yük, Sıvı Yük Tankerleri, Konteyner Gemileri, Kimyasal Tankerler, Ham Petrol Tankerleri, Gaz LPG-LNG Tankerleri, Yolcu Gemileri vb.)

Değerleme sırasında enerji santralleri, geçmiş dönem üretim ve tasarım performansları, verimlilikleri, maliyetleri, gerçekleşen santral satış fiyatları, enerji satış anlaşmaları, yatırım geri ödeme süreleri, amortisman süreleri gibi birçok değişken göz önünde bulundurularak ele alınmaktadır. Enerji santrallerinin değer tespiti; firmaların, bankaların ve finans kuruluşlarının talepleri ile borsaya açılma gibi ihtiyaçlar doğrultusunda yapılabilmektedir. Bu taleplerle güncel piyasa değeri tespit edilerek, SPK formatında raporlar hazırlanmaktadır. Hidroelektrik Santrali (HES) Değerlemesi Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Değerlemesi Güneş Enerji Santrali (GES) Değerlemesi Jeotermal Enerji Santrali (JES) Değerlemesi Biokütle Enerji Santrali (BES) Değerlemesi Doğalgaz Çevrim Santrali (DÇS) Değerlemesi